Prenergy genera energia fotovoltaica per a l’autoconsum de la depuradora de Tivenys

Prenergy genera energia fotovoltaica per a l’autoconsum de la depuradora de Tivenys

Prenergy, la filial de serveis energètics de GRUP RUBAU, especialista en energies renovables i eficiència energètica, ha instal·lat un camp fotovoltaic de 30 Kwp (quilovats potència) en la nova depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys. D’aquesta manera, una part del consum energètic de la planta es genera in situ, la qual cosa permet reduir els costos de la instal·lació i avançar en el consum d’energies renovables. La nova depuradora, que va entrar en servei el passat 14 de juny, té capacitat per assumir les noves necessitats de sanejament del municipi i garantir aigua tractada de qualitat, segons el que estableix la Directiva 91/271/CEE.

La nova depuradora de Tivenys incrementa la seva capacitat fins a 150m3/dia i compta amb un procés de depuració mitjançant fangs activats amb la construcció d’un reactor biològic, un decantador de l’aigua tractada i un espessidor de fangs. Aquest sistema garanteix el tractament de les aigües fins a l’eliminació de nutrients, la qual cosa aporta al medi un aigua de sortida de bona qualitat.

Com a resultat de la remodelació duta a terme per les empreses AREMA, RUBAU i PRENERGY, la depuradora ha doblat la seva capacitat de depuració d’aigües residuals, la qual cosa permet millorar la qualitat del medi ambient i la seva eficiència energètica. Aquesta col·laboració és un bon reflex de l’aposta del Grup Rubau per l’economia circular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

L’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; i la directora de l’àrea de Sanejament d’Aigües residuals de l’Agència Catalana d’Aigua (ACA), Isabel Gandullo, van visitar les noves instal·lacions i van celebrar l’inici de l’activitat de la nova depuradora.