Prenergy tanca el seu primer contracte bilateral (PPA) per a client industrial a Sant Feliu de Buixalleu

Prenergy tanca el seu primer contracte bilateral (PPA) per a client industrial a Sant Feliu de Buixalleu

Prenergy (Prime Rubau Energy), la filial de serveis energètics del Grup Rubau, ha tancat el seu primer contracte bilateral de compra-venda d’energia PPA on site, amb un client industrial de producció de laminats a Sant Feliu de Buixalleu. El subministrament i instal·lació de la planta solar es desenvoluparà en una primera fase amb una capacitat de 0,7MWp -sense excedent- per a l’autoconsum del client. L’operació de la Fase I s’iniciarà a l’estiu de 2023.

L’any 2024 la planta incrementarà la seva capacitat de generació d’energia fins a 1MWp addicional. Aquesta segona fase, amb excedent de generació d’energia, proveirà per a l’autoconsum de les indústries del polígon de Sant Feliu de Buixalleu i per vendre a la xarxa de distribució d’energia fotovoltaica. La instal·lació preveu generar l’energia equivalent a més del doble del consum total dels habitatges del municipi.

Els contractes bilaterals de compra-venda d’energia PPA permeten a les indústries i al sector terciari proveir-se d’energia neta i pagar pel consum sense assumir el cost de la inversió associada al subministrament i instal·lació de la planta. D’aquesta manera, es beneficia d’un preu estable de l’energia sense les fluctuacions del mercat i a un preu competitiu.

Prenergy, expert en transició energètica

Prenergy és la filial de serveis energètics del grup Rubau que desenvolupa projectes d’energies renovables amb el subministrament d’instal·lacions pròpies i per a tercers d’autoconsum solar i d’eficiència energètica (aerotèrmia, il·luminació, etc.). També és proveïdor d’infraestructures per al vehicle elèctric i ofereix solucions per a l’eficiència energètica tots els projectes dels clients del Grup Rubau.

Prenergy és una empresa homologada del programa MES BARCELONA de l’Ajuntament de Barcelona, per impulsar la inversió privada i accelerar la transició energètica de la ciutat.

Grup Rubau

Prenergy forma part del Grup Rubau, la gran empresa familiar constructora i de serveis, que amb 60 anys d’història i 750 treballadors, ha iniciat la seva estratègia de diversificació per a maximitzar les sinergies de tots els seus equips professionals i satisfer amb excel·lència les demandes i necessitats dels seus clients.

Grup Rubau creix tant a l’àrea de construcció (edificació, obra civil i concessions), com a la gestió de l’aigua i residus (a través de l’empresa Arema) ia la rehabilitació d’edificis (a través de Contracta). Cada àrea d’activitat i les seves filials tenen els serveis corporatius i tècnics que faciliten una dinàmica de treball àgil i eficient, enfocada al servei i als resultats.